Pitch types
Uit welke pitch types valt er te kiezen? Wanneer kies je voor een videoclip, slideshow of juist een poster? Hieronder vind je meer uitleg over de mogelijkheden van de pitch types.
Videoclip
Video is een krachtig middel dat gebruikt kan worden als pitch type bij diverse opdrachten. Hieronder vind je meer informatie over type video’s:
Elevator pitch
Als klaspresentaties niet praktisch of haalbaar zijn dan is een Elevator pitch een geschikte pitch type. Studenten presenteren hun idee en beargumenteren dit in een 1-3 minuten video. Dit kan door studenten eenvoudig zelf opgenomen worden met de smartphone, webcam of in de aanwezigheid van een studio/kamer bij een onderwijsinstelling.
Interview
Studenten kunnen interviews met andere mensen opnemen, waar onderwerpen uit de cursus aan bod komen. Dit kan bijvoorbeeld bij een bedrijf of binnen hun eigen gemeenschap plaatsvinden.
.
Stageopdracht/onderzoeksproject
Studenten kunnen een korte video maken waarin zij meer vertellen over hun activiteiten bij een stage of onderzoeksproject. Een dynamische manier om een reportage te maken.
. .
Kennisclips
In een kennisclip of uitlegvideo, kunnen studenten onderwerpen toelichten uit de cursus. Gericht op specifieke topics of juist een (toegankelijke) uitleg geven aan een breder publiek. Kennisclips zijn gemiddeld tussen de 3 en 8 minuten lang en bevatten vaak elementen uit de maatschappij/omgeving, zelfgemaakte animaties, PowerPoint presentaties of schermopnames van de computer.
Vaardigheden opname
Vaardigheden demonsteren en opnemen met de smartphone of videocamera. Hierbij moet je denken aan gesprekvaardigheden als een intakegesprek, lesgeven of een fictief klantgegesprek. Peer feedback ontvangen bij vaardigheden levert een waardevolle toevoeging voor studenten bij het leren.
Slideshow
Slideshows is een goede manier om studenten hun werk visueel te laten presenteren. Te vergelijken met een ‘stilte’ presentatie. Voorbeelden; feedback/verbeterpunten ontvangen op een presentatie, ter voorbereiding van de presentatie in de klas. Projectresultaten delen, waarin wordt toegelicht welke methodes zijn gebruikt en de gevonden bevindingen/resultaten.
Poster
Posters is een goede manier om studenten hun werk visueel samen te vatten tot 1 plaatje/slide. De poster stimuleert studenten om enkel de belangrijkst aspecten te weergeven, oftewel keuzes maken. Ook is het belangrijk om een poster visueel aantrekkelijk te maken, zodat de aandacht erbij blijft. Een creatieve pitch type. Vaak helpt het studenten om een algemene introductie bij hun poster toe te voegen voor de volledigheid.
Blog
Via een texteditor kunnen studenten een blog schrijven inclusief het toevoegen van plaatjes. Een blog kan ook eenvoudig stuk tekst zijn. Met het limiet van 3000 worden, is de keuze gemaakt bij Pitch2Peer om pitches kort en krachtig te behouden, om de blog pitch voor iedereen toegankelijk te houden voor het ontvangen van goede feedback.
Embedded content
Embedding biedt studenten de mogelijkheid content van externe websites te gebruiken zoals Youtube, Vimeo, Prezi etc. Elk platform dat ‘embed/share’ optie vanuit een veilige omgeving biedt (https met groen adresbar) kan gebruikt worden. Hiermee kunnen studenten, content vanaf een ander platform betrekken op Pitch2Peer. Er kan uiteraard ook gekeken worden om de opdracht in te vullen, waarbij studenten gevraagd worden om content te vinden dat matching is rondom een bepaald onderwerp.